Skip to main content

Akerstraat 71 – 73

By 27 april 2022mei 23rd, 2022aanbod te koop

6466 HC Kerkrade

Status:
Verkocht

000.000

Beschrijving woning

Te koop aangeboden per direct:

Zeer courant beleggingsobject op A1 locatie – met een 13m breed front – gelegen in hartje centrum Kerkrade.

Algemeen
Bouwjaar: 1940
Kadastrale aanduiding: Kerkrade K 3129
Kadastrale grootte 549 m²

Het object is traditioneel gebouwd met beton- en steenconstructie, gemetselde gevels, deels zadeldak met pannen bedekking en deels plat dak met bitumineuze bedekking. Alle kozijnen zijn kunststof uitgevoerd met dubbele beglazing.
Onderhoudt binnen, onderhoudt buiten en bouwkundige staat: Goed.

De woonruimte en winkelruimte zijn courant en goed verhuurbaar. Het object ligt in de aanloopstraat naar het winkelcentrum van Spekholzerheide (Carboonplein). De huidige huurder – Zeeman – is er al sinds geruime tijd gevestigd (2014) en past goed in de omgeving.

Het object is gelegen in het bestemmingsplan: Kerkrade West 1 en Kerkrade West 1 3e herziening. Vastgesteld resp. 12 april 2012 en 26 september 2018. De bestemming is omschreven als “Centrum”. De voor “Centrum” aangewezen gronden zijn, met inachtneming van de van toepassing zijnde dubbelbestemming(en), o.a. bestemd voor detailhandel, bedrijven, horeca, dienstverlening, wonen, kantoren etc. Publiekrechtelijke beperkingen: Geen.

Indeling
Akerstraat 71, 6466 HC Kerkrade
De commerciële ruimte annex winkelruimte op de begane grond, groot ca. 436m2 met eigen voorzieningen.
Indeling:
Begane grond: entree winkelruimte, verkoopoppervlakte en facilitaire ruimten.

Akerstraat 73, 6466 HC Kerkrade
Een grote zelfstandige bovenwoning met eigen voorzieningen op de eerste en tweede verdieping, groot ca. 175m2.
Indeling:
1ste verdieping: overloop naar 3 slaapkamers, badkamer en keuken.
2de verdieping: overloop naar 2 slaapkamers, woonkamer, buitenruimte.

Financiële gegevens
Totale netto huuropbrengst:
Akerstraat 71: Verhuurd sinds 2014 aan Zeeman textielSupers. Expiratiedatum 31.12.2023. verlenging met 5 jaar. Opzegtermijn: 12 maanden. Huur wordt per kwartaal vooruit betaald. Indexatie jaarlijks in januari. € 37.250 incl. btw per jaar.
Akerstraat 73: Verhuurd als woonruimte middels een bepaalde tijd overeenkomst van 1 jaar. € 15.000 per jaar.

Bijzonderheden
Het object verkeert in een keurige staat van onderhoud.
– Recent geheel voorzien van kunststof kozijnen met dubbele beglazing;
– De bovenwoning is volledig gerenoveerd;
– Beide objecten zijn voorzien van Scope-10 inspectierapporten;
– Energielabel A voor de commerciële ruimte en F voor de bovenwoning (voor plaatsing nieuwe kozijnen).

Interesse?
De vraagprijs mag worden gezien als een bieden vanaf prijs.
Indien interesse vragen wij u telefonisch contact op te nemen.

Wij willen u vragen discreet om te gaan met deze presentatie en de daarbij behorende informatie. Wij willen er uitdrukkelijk op wijzen dat een bezichtiging en/of contact met de huurder(s) en/of het object uitsluitend in overleg met Huurwoningen Parkstad kan geschieden. Een bezichtiging van het object is uiteraard mogelijk echter alleen in een vergevorderd stadium van het traject, dit om o.a. onrust bij de huidige huurder te voorkomen.

Oplevering
Verkoper heeft het object gebruikt als beleggingspand, derhalve zal het object worden verkocht en geleverd ‘as-is, where is’, dat wil zeggen in de staat ten tijde van de levering met alle aan het object verbonden rechten en plichten, alsmede eventuele zichtbare en onzichtbare gebreken en zonder garantie van enig soort, waaronder die met betrekking tot technische, bouwkundige, juridische, fiscale, milieukundige, huur- en commerciële aspecten van het verkochte. Koper aanvaardt uitdrukkelijk het risico voortvloeiende uit de ‘as is, where is’ koop en levering en doet afstand van alle rechten voortvloeiend uit de artikelen 7:15 lid 1 en 7:17 van het Burgerlijk Wetboek. Tevens zullen de artikelen 6:228, 6:229, 6:230 lid 2, 7:20, 7:21 lid 1, 2 en 3 en 7:23 van het Burgerlijk Wetboek worden uitgesloten in de koopovereenkomst. Gezien het ‘as-is, where-is’ karakter van deze transactie kan verkoper geen garanties verstrekken met betrekking tot de (juridische) staat van het object, met uitzondering van de eventueel beperkte garanties als omschreven in de eigendomsakte.

Alle door ons kantoor verstrekte informatie omtrent onroerende zaken, moet beschouwd worden als een uitnodiging om in onderhandeling te treden, en is geheel vrijblijvend. Alle vermelde maten en afmetingen zijn slechts bij benadering. Aan deze beperkte info kunnen geen rechten worden ontleend. Indien in enige documentatie of op enige website informatie staat die niet overeen komt met de werkelijkheid, dan geldt de feitelijke situatie waarin de woning zich bevindt, zoals koper deze tijdens de bezichtiging heeft kunnen waarnemen, en wordt de woning in deze feitelijke situatie/staat verkocht.

Een (eventueel) bijgevoegde plattegrond dient uitsluitend als globale indicatie/visualisatie. Hieraan kunnen uitdrukkelijk geen rechten worden ontleend.

Terug naar het woning overzicht