Skip to main content

De opkoopbescherming in Zuid-Limburg

By 10 februari 2022nieuws

De opkoopbescherming in Zuid-Limburg

Het zal u niet ontgaan zijn, vanaf 1 januari 2022 is in Nederland de zogenaamde opkoopbescherming van kracht.

Deze opkoopbescherming zorgt ervoor dat woningen – veelal tot een bepaalde WOZ waarde – in sommige steden, in bepaalde wijken, niet zomaar kunnen worden opgekocht voor verhuurdoeleinden. Denk hierbij aan bepaalde straten of wijken in Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven en Utrecht.
Het idee is dat op deze manier meer koopwoningen beschikbaar blijven voor mensen die er zelf in gaan wonen.

In Zuid-Limburg en in de regio Parkstad, steden zoals Heerlen, Kerkrade en Hoensbroek, is deze opkoopbescherming er vooralsnog niet.
De vraag naar beleggingspanden groeit dan ook – mede hierdoor – onverminderd hard. We zien een toestroom van “nieuwe” beleggers welke voorheen actief waren in steden of gebieden waar nu een opkoopbescherming van kracht is.

Ook in deze regio worden echter – heel terecht – zaken aan banden gelegd. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe regels m.b.t. kamerverhuur, splitsingsvergunningen en het huisvesten van arbeidsmigranten. Zorg dat u op de hoogte bent van de (on)mogelijkheden in deze.

Daarbij blijft het – zeker voor beleggers die niet bekend zijn met deze regio – van belang dat u het juiste pand op de juiste plek én voor de juiste prijs koopt. Ook moet u zich realiseren dat een nette eengezinswoning van 90m2 met 3 slaapkamers en een tuintje in Heerlen voor een ander bedrag verhuurd kan worden dan in Utrecht. Een en ander met inachtneming van een duurzame en reële langetermijnplanning. Dit bepaalt tenslotte uw rendement.

Wij weten van de hoed en de rand en denken graag met u mee.

Neem contact op