Skip to main content

De prijzen van (beleggings)-panden blijven stijgen. Is instappen of zelfs uitbreiden nu nog interessant?

By 21 augustus 2019september 17th, 2020nieuws

Datum: 21.08.2019

Vooral voor vastgoedbeleggers die al langere tijd actief zijn is het vaak moeilijk om, als gevolg van de stijgende prijzen, hun rendementseisen op korte termijn bij te stellen. Logisch gebaseerd op het verleden, betalen ze nu vaak veel te veel voor hun gevoel.

We leggen hier bewust de nadruk op “op korte termijn”. Onze verwachting is namelijk dat deze stijging doorzet. Met als gevolg dat er een aanzienlijke waardestijging ontstaat op de onderliggende waarde, het vastgoedobject zelf. Dit mag u uiteraard op middellange termijn optellen bij uw maandelijks rendement.

Waarom zet deze stijging door?

We zoeken allemaal naar rendement op ons geld. De banken kunnen in deze niks meer voor ons betekenen, de rente op onze spaarrekening wordt naar alle waarschijnlijk negatief. Hetgeen in Duitsland al het geval is. De aandelenmarkt is onzeker en volatiel net als beleggen in crypto`s zoals de Bitcoin. Het rendement op obligaties is te verwaarlozen.

Verhuurd vastgoed is historisch gezien een veilige haven met een, nog steeds, heel aantrekkelijk rendement.

De Nederlandse woning- en huurmarkt staat wereldwijd bekend als zeer betrouwbaar. Dit trekt institutionele beleggers van over heel de wereld aan. Dit zijn lange termijn investeerders zoals pensioenfondsen en verzekeraars. De verwachting is dan ook dat de vraag naar vastgoed in de vorm van een belegging onverminderd sterk blijft. In het eerste kwartaal van 2019 was 49% van het totale beleggingsvolume in Nederland in woningen belegd.

Daarbij wordt geld steeds goedkoper, de hypotheek rente daalt nog steeds en banken zijn welwillend.

Bovenstaand factoren bevestigen de verdere stijging van de vraag en dus ook prijs van woningen geschikt als beleggingsdoeleinde.

Op dit moment is met het beleggen in vastgoed nog steeds een reëel netto rendement van tussen de 5 en 6 procent te behalen mits u de goede keuzes maakt. Interessant om in te stappen is het dus zeker!

Heeft u behoefte aan advies? Neem contact met ons op!

Sebastiaan